Nyheter

Fasadgruppen förvärvar Bruske/Delér Fönsterrenoveringar

Fasadgruppen förvärvar Bruske/Delér Fönsterrenoveringar AB, en specialiserad fönsterrenoverare med verksamhet i framför allt Stockholm.

BDF grundades 1988 och har sedan starten byggt upp en mycket djup kompetens inom fönsterrenoveringar. Verksamheten utgår från Sätra där också en fönsterverkstad finns.

Bland bolagets kunder finns bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och fastighetsförvaltningar inom Stockholm stad. Bland BDF:s referensprojekt finns Naturhistoriska riksmuseet, Haga Tingshus och Kungliga Tennishallen. BDF har 38 heltidsanställda och omsatte drygt 60 MSEK under verksamhetsåret 2020.

– BDF blir ett utmärkt komplement till Fasadgruppens verksamhet i Stockholm. Med BDF:s specialistkompetens kommer vi att stärka vår position och kunna erbjuda fönsterrenoveringar till fler kunder. Fasadgruppens övriga dotterbolag kommer också kunna skicka fönster för renovering till BDF:s verkstad. Vi ser dessutom en styrka i BDF:s goda erfarenheter av offentliga upphandlingar, säger Pål Warolin, vd och koncernchef för Fasadgruppen.

– Det känns väldigt spännande att bli en del av Fasadgruppen och tillföra ytterligare kompetens inom fönsterrenoveringar. Fönsterrenovering utförs allt oftare som en del av fasadrenoveringsprojekt, och är en av de viktigaste komponenterna för att förbättra fastigheters energiprestanda. Med det sagt ser vi stora möjligheter till samarbeten med de andra bolagen i gruppen, säger Peter Johansson, vd för BDF.

På bilden: Pål Warolin, Martin Viklander och Peter Johansson