Nyheter

JLL rådgivare till Skanska vid försäljning av projekt i Barkarbystaden

Skanska har sålt 220 hyresrättslägenheter i Barkarbystaden, till NREP. Parkkvarteret, som är under uppförande, inkluderar även garage och kommersiella lokaler i markplan.

Tillträdet sker i samband med färdigställande i december 2023. JLL har varit rådgivare till Skanska i transaktionen.

Det nya kvarteret ligger intill nya Veddestabron med direkt anslutning till pendeltågstation, kommande tunnelbanestation och service samt parkmiljöer. Kvarteret, som kommer att omfatta drygt 13 600 kvadratmeter bostäder och lokaler, är utvecklat av Skanska Hyresbostäder och utgör en del av Barkarbystaden, där Skanska utöver bostäder även utvecklar vårdboende, hotell och arbetsplatser. Flerbostadshuset innefattar 220 lägenheter i varierande storlekar på 1-5 rum och kök.

Vi ser fortsatt stark efterfrågan på våra hållbara egenutvecklade hyresrättsprojekt med hög kvalitet och höga miljökrav. Med Parkkvarteret bidrar vi med ett attraktivt och flexibelt boendealternativ för alla i Stockholmsregionen. Att NREP delar våra klimatambitioner känns bra. Vårt kombinerade hållbarhetsfokus gör oss bättre tillsammans, säger Maria Ronvall, Transaktionschef, Skanska Sverige.

Vi är stolta över att ha fått förtroendet att bistå Skanska i denna transaktion och gratulerar båda parter till en bra affär. Försäljningen är ett bra exempel på vårt tydliga fokus och marknadsledande position inom segmentet nyproducerade hyresrätter, säger Filip Sköldefors, Head of Living Capital Markets, JLL Sverige.