Nyheter

JM samarbetar med Dalux om modellbaserat arbetssätt

JM fortsätter sin satsning på digitala arbetssätt i sin bostadsproduktion. Senaste steg på resan är beslut om en koncerngemensam plattform för projektsamverkan där valet föll på Dalux som därmed blir en ny strategisk samarbetspartner för JM.

Dalux BIM-baserade verktyg kommer stödja ett modellbaserat arbetssätt i hela JMs verksamhet i både Sverige, Norge och Finland.

Avtalet med JM är en viktig milstolpe för Dalux. Sören Westerberg, regionchef för Dalux i Stockholm, berättar:

– Vi är självklart mycket glada och stolta över att gå in i detta samarbete med en av Nordens ledande bostadsproducenter. JM är branschledande avseende processbaserad projektutveckling och har testat oss väldigt noggrant i utvärderingsfasen. Att vi kom i mål ser vi som ett kvitto på att vi har en lösning som ligger rätt i tiden för den som vill jobba smart, pappersfritt och modellbaserat.

JMs verksamhetsutvecklingschef Per Lundquist berättar om bakgrunden till valet av Dalux:

– Vi ser att Dalux passar mycket bra in i våra planer för framtidens digitala byggprojekt med fokus på modellbaserade processer. Med Dalux kommer 3D-modellen vara navet i arbetsprocesser för både projekteringen och för kvalitetssäkring i byggproduktionen, samtidigt som vi får ett obrutet informationsflöde genom hela processen. Dalux har valts ut efter en noggrann utvärderingsprocess där verktyget även har testats i skarpt läge i pågående projekt.