Nyheter

Kungsholmens nästa destination för kontor

Fastighetsägaren Europa Capital, den pan-europeiska fastighetsinvesteraren har genom sin lokala ägarrepresentant NCAP undertecknat det första nya hyresavtalet med Svevia AB, specialister på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur, avseende fullständigt moderniserade kontorslokaler på Fleminggatan 20.

Uthyrningen avser 1 077 kvadratmeter med en hyrestid om fem år. Tillträde beräknas ske i september 2021.

Denna uthyrning innebär ett stort steg mot att göra Fleminggatan 20 till en del av den pulserande knutpunkt som kvarteren i korsningen Fleming-/ Scheelegatan på östra Kungsholmen håller på att omvandlas till. I fastighetens omedelbara närhet ligger redan bland annat ett nyligen öppnat SATS-gym, en ICA-butik, Systembolaget och Holy Greens, och Fleminggatan 20 har för avsikt addera till utbudet med en restaurang på bottenplan, ett kafé och andra publika ytor.

Uthyrningen skedde i samarbete med uthyrningsteamet på Cushman & Wakefield.

Johan Zachrisson, Partner på Agency Leasing på Cushman & Wakefield:

Jag är oerhört glad och stolt över denna uthyrning som bevisar att Fleminggatan 20 förmår att locka topphyresgäster på fina hyresnivåer. Jag tror att Svevia kommer att trivas i dessa lokaler och även utgöra en viktig beståndsdel i den slutliga hyresgästmixen.

John Routledge, partner på ägarrepresentanten NCAP:

Jag är mycket glad att Svevia valt att förlägga sitt huvudkontor på F20. Jag har alltid varit övertygad om byggnadens och lägets unika kvalitéer, och det är oerhört glädjande att se att dessa uppskattas även av våra kommande hyresgäster. Jag hälsar Svevia varmt välkommen till Fleminggatan 20 och ser fram emot att välkomna andra hyresgäster som ställer höga krav på effektiva och moderna lokaler och som uppskattar det sprudlande läget.

James Pennington, Director på Europa Capital:

– Denna uthyrning innebär att vi får en hyresgäst av hög kaliber med en stark kreditvärdighet till fastigheten, samtidigt som den kompletterar vår vision för en grön-certifierad byggnad. Det faktum att vi lyckades uppnå prime-hyror under pandemin är ett bevis på vår innovativa design och vår framåtblickande kompetens för ombyggnad av kontorslokaler. Dessutom är denna förhyrning ytterligare ett bevis på den fortsatta efterfrågan på centralt belägna fastigheter som ger hög kvalitet och flexibla kontorslokaler. Därutöver har vi för närvarande ett antal pågående diskussioner med andra potentiella hyresgäster.

Lokalerna kommer att inhysa Svevias huvudkontor, som för närvarande är beläget i Solna. Svevia är specialiserat på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Svevia är ledande på drift och underhåll och ett av de största anläggningsföretagen i Sverige. Svevia arbetar för att främja en hållbar utveckling genom att säkerställa bolagets ansvarstagande för människor, miljö och ekonomi. Hållbarhet har varit en av de viktigaste aspekterna i valet av nya moderna kontorslokaler.

Lokalerna har planerats och formgivits av Studio Stockholm, som genom att ta vara på byggnadens nybrutalistiska tradition har i designen av kontoret låtit sig inspireras av den råa skönheten i de ursprungliga materialen.

Marie Holmberg, partner på Studio Stockholm säger:

Den här byggnaden, med dess kombination av modularitet och regelbundenhet, ger oss den arkitektoniska plattformen för att skapa det ultimata kontoret för alla typer av hyresgäster, något som vi verkligen anser att vi har lyckats med här.