Nyheter

Debatt: ”Stockholmshem tränger sig före i vårdkön”

Svenska Bostäder säger upp försäkringen – men Stockholmshem fortsätter att tränga sig före i vårdkön. Är det kommunala bolagets anställda viktigare än övriga medborgare? Har de någon särskild egenskap som låter dem bryta mot lagens skrivningar?”

Det skriver forskaren John Lapidus, forskare ekonomisk historia vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet i ett debattinlägg i Expressen:

”I höstas avslöjade jag att kommunala bostadsbolaget Stockholmshem tränger sig före i vårdkön med privata sjukvårdsförsäkringar. Sedan dess har frågan diskuterats i både styrelse och ledning. Men även AB Svenska Bostäder, där en anställd ringde mig och berättade hur dåligt hon mådde över att ha uteslutits ur försäkringskollektivet på grund av en gammal whiplashskada, har tvingats lyfta det känsliga ämnet.”

”Nu har Stockholmshem beslutat att fortsätta med privata sjukvårdsförsäkringar för alla friska medarbetare. I ett brev till styrelsen låter vd Anette Sand meddela att dessa ska ha fortsatt förtur till vården.”

”Bör ett kommunalt bostadsbolag agera på det här sättet? Efter mitt avslöjande har vänsterpartistiska och i viss mån socialdemokratiska styrelsemedlemmar riktat kritiska skrivelser till bolagens ledningar.”

Läs hela debattinlägget här:

https://www.expressen.se/debatt/stockholmshem-fortsatter-att-tranga-sig-fore-i-vardkon/