Nyheter

Curanten kan bli Årets Bygge 2021

Facebook
LinkedIn
Twitter

I Sickla har Atrium Ljungberg skapat ett nytänkande hus för hälsa, som genom att kläs i återbrukat tegel från huset som stod på platsen smälter in i Sicklas industriarv. I byggnaden huserar nu allt från vårdcentraler till skönhetskliniker och babysim. 

Nu nomineras projektet till Årets Bygge 2021. Det är de 18 bästa byggprojekten i Sverige, slutförda under 2020, som gör upp om titeln. Vinnaren koras den 18 mars och streamas genom byggindustrin.se.

Byggbranschens ledande nyhetstidning Byggindustrin sammanfattar projektet såhär i sin nomineringsartikel:

– Platsen där Curanten byggs är där AB Diesels Motorer drog igång sin verksamhet år 1898. Den historian har Atrium Ljungberg velat ta med sig i utvecklingen av Curanten. Det ursprungliga teglet från 1898 återanvänds därför för att bevara områdets industrihistoriska karaktär, men med en ny modern tappning. Teglet revs på plats, rensades och lagrades på en inomhusterminal och kompletterades med nytillverkat tegel från ett tegelbruk i Nyköping som nu stängt ner.

Läs hela Byggindustrins nomineringsartikel om Curanten:

//www.byggindustrin.se/byggprojekt/arets-bygge/curanten-ett-hus-for-halsa-i-aterbrukat-tegel/