Nyheter

JM bygger ny kontorsfastighet i Karlberg

Produktionen av K1 Karlbergs Strand, som ska bli JMs nya huvudkontor och även rymma andra hyresgäster, startar under det första kvartalet 2021.

Fastigheten omfattar drygt 20 000 kvadratmeter ljus BTA, garage i två plan samt ett aktivt taklandskap.

JM kommer att hyra cirka 60 procent av lokalerna för sitt nya huvudkontor. Resterande ytor om cirka 7 500 kvadratmeter kontor finns tillgängliga för andra hyresgäster.

Stor vikt har lagts vid att utforma flexibla lokaler för att möta morgondagens behov av kontorslokaler, med tydlig inriktning mot hälsa och friskvård där hyresgästerna får tillgång till gym med spinning, ledarledda träningspass och motionshall. På taket kommer padelbana att samsas med friskvårdsytor. Projektet kommer att miljöcertifieras enligt LEED Platinum och inflyttning beräknas till 2024.

– K1 kommer att bli en inspirerande mötesplats för såväl oss på JM som övriga hyresgäster. Att få utveckla helt nya och anpassade lokaler gör det möjligt att skapa en riktigt bra arbetsplats där vi kommer ännu närmare både kunder, medarbetare och samarbetspartners, säger Mikael Åslund, affärsenhetschef JM Fastighetsutveckling.