Nyheter

Centerpartiet, Stockholm: ”Nej till fastighetsskatt!”

”Det finns ingen rättvisa i att beskatta en fastighet enbart på grund av dess läge och fiktiva försäljningsvärde. Det finns många villaägare som vrider och vänder på varenda krona för att få det att gå runt.”

Det skriver en rad centerpartister apropå Socialdemokraternas förslag om fastighetsskatt i ett debattinlägg i Dagens Industri:

”I mitten av mars kunde vi läsa hur Anders Ygeman och Socialdemokraterna i Stockholm tar strid för att återinföra fastighetsskatten. I en tid när boendet redan är den största utgiften för hushållen väljer Socialdemokraterna att prioritera en skatt som gör boendet ännu dyrare. Har Socialdemokraterna glömt hur illa fastighetsskatten fungerade och vilka förödande konsekvenser den fick?”

”Även utan nya pålagor är boendekostnader en av de tyngsta bördorna hushållen i Stockholm bär. De ökade kostnaderna av en hög fastighetsskatt skulle tvinga ett antal stockholmare ut ur sina hem och markant försämra många andra familjers ekonomi, som redan är hårt ansträngda av pandemin. Alliansregeringen tog ett klokt beslut om att ersätta den statliga fastighetsskatten med en kommunal fastighetsavgift som är både lägre och mer förutsägbar. Det var nödvändigt för att barnfamiljer och pensionärer skulle har råd att bo kvar i sina hus.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/nej-till-fastighetsskatt/