Nyheter

Sandbäckens förvärvar Rörex

Sandbäckens förvärvar Rörex i Stockholm AB med tillhörande verksamhet under varumärket ABC Rör.

Förvärvet innebär att Sandbäckens utökar sitt erbjudande inom VS-installationer och VS-service samt kyl- och gasinstallationer inom Storstockholms- och Uppsalaområdet.

– Jag hälsar Anders och teamet på Rörex/ABC Rör varmt välkomna till Sandbäckens. Medarbetarnas breda kompetens och bolagets erbjudande på marknaden kommer att bli ett bra komplement till våra befintliga verksamheter i Stockholm, säger Anders Buskas, chef Region Stockholm.

Rörex/ABC Rör, som består av cirka 20 medarbetare omsatte under 2020 drygt 20 Mkr. Bolaget kommer att verka som ett fristående dotterbolag inom Sandbäcken-koncernen under ledning av nuvarande VD, Anders Lundkvist.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget och vårt erbjudande på marknaden inom Sandbäckens-koncernen. Sandbäckens affärsmodell och företagskultur, Sandbäckens-andan, kommer att ge såväl bolaget och som våra medarbetare bästa tänkbara förutsättningar att fortsätta växa, säger Anders Lundkvist, VD och ägare Rörex i Stockholm AB.

Övertagandet beräknas ske i början av maj 2021.

Foto: Sandbäckens

På bilden från vänster: Fredrik Lundkvist, Gasansvarig på Rörex/ABC Rör tillsammans med Anders Buskas (Regionchef Sandbäckens) och Anders Lundkvist, VD på Rörex/ABC Rör