Nyheter

Nytt podcast-avsnitt från Stadsutvecklarna

Stadsutvecklarna i Värtahamnens podcast, Stadsutvecklarna, samlar kunniga och framtidsspanande gäster för att prata stadsutveckling utifrån olika perspektiv.

Idag släpps vårens första avsnitt av podcasten på temat tryggheten och den växande staden.

– Det känns naturligt att vi i detta avsnitt av Stadsutvecklarna pratar om tryggheten i den växande staden. Vi är många som säkert nu under pandemin har känt att den tomma staden också blir den otrygga staden. Vi är glada över att vår podcast fortsätter samla kunniga och spännande gäster för att prata stadsutveckling, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

– I Stockholms nyaste stadsdel Värtahamnen har vi möjlighet att planera in för trygghet redan från början. Vi har också påbörjat flertalet initiativ för att skapa en trygg och säker stadsdel. Trygghetsvandringar och ett flertal olika ljusinstallationer är några exempel. Det finns så mycket att göra och dagens avsnitt inspirerar till att fortsätta arbetet, avslutar Kristina Alvendal.

Medverkar i det nya avsnittet gör Carin Götblad, Polismästare på Polisen, Elisabet Elmsäter Vegsö, Näringspolitisk expert inom handel-, stads- och platsutveckling på Svensk Handel, Erik Slottner (KD), Äldre- och Trygghetsborgarråd i Stockholm och PG Persson, vd på Platzer Fastigheter.

I avsnittet diskuteras bland annat hur vi skapar trygghet, vad trygghet är och varför det har blivit så viktigt för fastighetsägare och andra att engagera sig i.

Podcasten finns där poddar finns eller på följande länk:

https://stadsutvecklarna.libsyn.com/