Nyheter

107 meter muralmålning

Spännande djur och färgglad grönska sätter färg på tillvaron intill Wallenstams nybyggnation Parkstråket vid Örnens väg i Haninge.

Där monteras en 107 meter lång muralmålning på ett byggplank för att bidra till en trevlig utsikt för de nyinflyttade. Det är Kollektivet Livet som står bakom muralmålningen som är 107 meter lång och väger nästan tre ton.

– Tomten intill våra nya fastigheter är inte bebyggd ännu så vi ville bidra till trygghet, trivsel och grönska för våra hyresgäster på ett kreativt sätt. Motivet passar in fint i det naturnära kvarteret, förhoppningen är att det ska uppskattas av både vuxna och barn som bor eller passerar här, säger Malin Kernby, affärsområdeschef Bostad för Wallenstam i Stockholm.

Muralmålningen har designats av Alexander Mattsson Culafic på Kollektivet Livet, som arbetar med både projektledning och produktion av konst och kultur. Företaget har tidigare arbetat med Wallenstam i Nacka Kommuns projekt Wall Street Nacka.

Kollegorna Carl-Adam Kjellström och Andreas Blom har målat verket som längs med den lokala gatan bjuder på många olika djurarter som tittar fram bland grönskan.

– Det blev en tung produktion. Vi valde för den här installationen att testa ett nytt hållbart material som färgen fäster bra på. Totalt sett är det 90 moduler som väger nästan tre ton. Tanken är att planket ska kunna återanvändas på annan plats i framtiden, säger Alexander Culafic på Kollektivet Livet.

Totalt sett bygger Wallenstam 285 toppmoderna lägenheter i Haninge i två kvarter, 268 hyresrätter och 17 delningslägenheter som hyrs ut via Colive. De första hyresgästerna är redan på plats,inflyttning sker successivt fram till och med juni i år.