Nyheter

Moderaterna: ”Förödande att lägga ned Bromma”

”Att utreda en nedläggning av Brommas flygplats är oansvarigt av regeringen. Det är fel att under pågående coronapandemin skapa ytterligare osäkerhet för en hårt ansatt bransch.”

Det skriver M-politiker på flera orter i ett debattinlägg i Svenska Dagbladet:

”Hur en nedläggning av Bromma flygplats kan genomföras ska nu utredas med målsättningen att det ska finnas ett färdigt förslag i augusti. Vi tycker det är oansvarigt av regeringen att i nuvarande läge med den pågående coronapandemin skapa ytterligare osäkerhet för en hårt ansatt bransch.”

”Många regionala flygplatser saknar i dagsläget helt eller delvis trafik och kämpar för att överleva. För de flygplatser som fortfarande trafikeras är antalet flygrörelser så lågt som tio procent av den normala trafiken. Trots att coronapandemin innebär stora påfrestningar finns positiva signaler för tiden efter pandemin. Flygbolaget BRA återupptar flera av sina linjer till Bromma från mitten av maj och många flygplatser fortsätter arbeta aktivt med omställningen av flygplatsdriften och trafiken till att bli mer miljövänliga. Parallellt med detta pågår spännande utvecklingsarbete där svenska företag driver på elektrifieringen av flyget. Inrikesflyget står med andra ord på tröskeln till ett tekniksprång som kommer göra många av dagens invändningar mot flyget obsoleta.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.svd.se/forodande-att-lagga-ned-bromma