Nyheter

Byggstart: Fyra unika flerfamiljshus i trä i Sundbyberg

JSB Construction AB har tecknat totalentreprenadavtal med Fastighets AB Balder för upprättande av fyra unika flerfamiljshus i trä i Sundbyberg centrum. Ordervärdet uppgår till 144 miljoner kronor.

JSB Construction står som totalentreprenör för nybyggnation av fyra unika bostadshus i KL-trä för Fastighets AB Balder. Projektet är centralt beläget i Sundbyberg och utgör en förtätning av området med både bostäder och verksamhetslokaler.

Basaren 1 är JSB:s första projekt tillsammans med Fastighets AB Balder.

Planerad byggstart är augusti 2021 och beräknas vara klart för inflyttning hösten 2023.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete med JSB i det här unika projektet. För oss känns det extra kul att vi kan tillföra en hållbar byggnad med trästomme i centrala Sundbyberg, säger Jenny Elvén, projektledare på Balder.

– Vi är väldigt glada över att vi får möjligheten att utveckla Sundbybergs centrum tillsammans med Balder. De har ett stort fokus på kvalitet och visar omtanke för de människor som ska komma att bo i husen. Det tycker jag personligen är mycket sympatiskt och det passar bra ihop med våra egna värderingar, säger Peter Axelsson Affärsområdeschef på JSB.

Byggnationen omfattar en nybyggnation av 65 bostäder, restauranger och lokaler fördelade på fyra huskroppar i fem till sju våningsplan samt renovering av befintligt garage i källarplan.

Bostadshusen upprättas med stomme i KL-trä och ska byggas efter certifieringen Miljöbyggnad Silver. Projektet är ett förtätningsprojekt som innefattar rivning av befintliga byggnader i vilka bland annat den ikoniska dansrestaurangen Grand Garbo tidigare varit verksam.

– Platsen är bekant för många stockholmare. De som inte själva förlustat sig på Grand Garbo känner åtminstone till nattklubben. För projektets del är det en utmaning eftersom fastigheten ligger mitt i ett trafiknav, med spårväg, bussar, cykelbanor, fotgängare och bilister. Det kräver noggrann planering och ordning och reda. Det är mycket glädjande att Balder ger oss förtroendet att genomföra projektet, Säger Peter Axelsson.