Nyheter

HMB bygger nytt i Sollentuna

HMB Construction ska bygga 115 miljöcertifierade bostäder i Edsviken i Sollentuna på uppdrag av OBOS Nya Hem, som med Brf Strandvägen förverkligar sitt allra första projekt.
Brf Strandvägen är ett helt nytt kvarter med både mindre lägenheter för yngre och ensamhushåll och större lägenheter för familjer. Kvarteret, som är inspirerat av den moderna trädgårdsstaden, har en gemensam grön gård med orangeri och odlingsmöjligheter. Bostäderna projekteras och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
– De nya bostäderna vid Edsviken speglar vår ambition att bygga moderna och flexibla bostäder i de bästa lägena, säger Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya Hem. HMB har en gedigen meritlista och är den typen av entreprenör som vi gärna vill samarbeta med.
Byggstarten av Brf Strandvägen planeras till slutet av 2021, med inflyttning sommaren 2023. Projektet genomförs som en totalentreprenad.

Edsviken ligger i Sollentuna kommun som är rankad som en av Sveriges bästa kommuner att bo i, med närhet till både grönområden, vatten och Stockholms city.

Sollentuna växer och de närmaste tio åren beräknas omkring 500 nya bostäder att byggas varje år.

OBOS planerar även en andra etapp i Edsviken, bestående av tolv bostäder med townhouse-karaktär. HMB Construction har option på etapp 2 och kontrakt tecknas vid senare tillfälle.