Nyheter

Nya bostäder i Åkersberga

Villor, parhus och radhus i olika upplåtelseformer växer upp i Valsjöskogen under de närmaste åren. Flera av OBOS projekt är inom kort redo för inflyttning, Brf Koltrasten säljstartar idag den 9 juni och följs av flera projekt under 2022 – både bostadsrätter och äganderätter. 

I Margretelund, Åkersberga, strax öster om Täby, växer det nya bostadsområdet Valsjöskogen fram. Här planerar kommunen för hundratals nya bostäder i blandad bebyggelse, nära Valsjön och med skogen runt knuten. I Valsjöskogen har OBOS byggt flera projekt sedan tidigare, och man fortsätter nu utvecklingen av området till att omfatta totalt 140 nya bostäder.

– Vi ser en stor potential i Åkersberga då det är en naturskön och skärgårdsnära ort, bara 30 minuter från centrala Stockholm. Här är det avkopplande att bo och leva samtidigt som man enkelt pendlar till storstaden, förklarar Hanna Ekfäldt, kundansvarig på OBOS Kärnhem.

Brf Koltrasten består av 22 bostäder på 105 kvm i parhus och är en fortsättning på den tidigare etappen Brf Bofinken. Nästa projekt på tur är Brf Blåbärsbacken, där OBOS planerar för 20 bostäder på 107 kvm i parhus samt 19 villor i storlekarna 137 och 158 kvm. Projektet säljstartar under vintern 2021/2022.

– I Brf Blåbärsbacken kommer vi att bygga parhus från OBOS koncept Start Living, samt villor från Start Living och SmålandsVillan – allt i bekvämt bostadsrättsformat, säger Malin Bloom, projektutvecklare på OBOS. Det känns fint att vi kan bygga en riktigt härlig trädgårdsstad med bostäder från alla våra varumärken här i Valsjöskogen.

Säljstarten av Brf Koltrasten sker alltså idag den 9 juni, och bostäderna har ett frånpris på 3 098 000 kronor, samt en beräknad inflyttning under sommaren 2023.

– Bostäderna erbjuds till ett fast pris och alla har möjlighet att köpa, men de som gör en köpanmälan och står som medlemmar i OBOS har förtur. Det lönar sig alltså att gå in och bli medlem innan man gör sin köpanmälan, avslutar Hanna.

Det här bygger OBOS i Åkersberga

Valsjövillorna – 14 inflyttningsklara villor på 6-7 rum och kök i äganderättsformat från varumärket Myresjöhus som idag är slutsålda.

Brf Valsjöskogen – 29 bostäder på 107, 120 och 137 kvm i par- och radhus. Slutsålt med inflyttning under 2021.

Brf Bofinken – 26 bostäder på 105 kvm i parhus. Slutsålt med inflyttning under 2022.

Brf Koltrasten – 22 bostäder på 105 kvm i parhus. Säljstartade den 9 juni och har en beräknad inflyttning sommaren 2023.

Brf Blåbärsbacken – 20 bostäder i parhus samt 19 villor från SmålandsVillan i storlekarna 107, 137 och 158 kvm. Projektet säljstartar under första kvartalet 2022.

Björkbacken- 10 inflyttningsklara villor i storlekarna 178, 181 och 194 kvm i äganderättsformat från varumärket Myresjöhus. Projektet säljstartar under 2022.

Samtliga OBOS bostadsrättsföreningar i Valsjöskogen certifieras enligt Trygg BRF, vilket innebär att de uppfyller höga ekonomiska och juridiska redovisningskrav.

OBOS är sedan 2018 en del av initiativet Trygg Bostadsrättsmarknad som står bakom kvalitetsmärkningen.