Nyheter

Stockholms studentbostäder öppnar egen padelbana för studenter

Stockholms studentbostäder, SSSB, har idag öppnat sin egen padelbana på studentbostadsområdet Lappkärrsberget. Det är Sveriges första padelbana som ett studentbostadsföretag byggt för sina hyresgäster.

Förutom huvuduppdraget att erbjuda attraktiva hem för studenter, vill Stockholms studentbostäder främja välmående och goda sociala relationer genom att satsa på fysisk hälsa för psykisk hälsa. Byggandet och öppnandet av en egen padelbana, som studenterna kan nyttja för en låg kostnad, är en del av den satsningen.

– I förra veckan gick vi ut med information till våra hyresgäster om vi nu har öppnat padelbanan. Responsen från våra hyresgäster har varit fantastisk. Det visar att vi satsar på rätt aktiviteter. Padelbanan är en del av vår satsning på friskvård. Vi fortsätter med att bygga fler utegym på våra områden och anordnar även i år löploppet Students Moving 4 Health i början av oktober. Allt detta gör vi eftersom vi som hyresvärdar har ett ansvar att göra vad vi kan för att främja psykisk och fysisk hälsa. Det vet vi att studenterna, våra hyresgäster, uppskattar, vilket förstås är väldigt viktigt för oss, säger Ingrid Gyllfors, VD på Stockholms studentbostäder.

Andreas Petterson Rosendal är förvaltare och varit drivande för byggandet av padelbanan kommenterar.

– Jag är förstås mycket glad och stolt över att vi har öppnat banan. Padel är en populär sport och är enkel att lära sig. Det är ett bra träningspass som kan bidra till laganda och gemenskap, alltså en perfekt fortsättning på vårt arbete med fysisk hälsa för psykisk hälsa, säger Andreas Petterson Rosendal.