Nyheter

Sveriges äldsta Folkets Park blir nytt bostadsområde

Den gamla idrottsplatsen i Nykvarn, precis intill Sveriges äldsta Folkets park, ska omvandlas till bostäder. Projektet omfattar nybyggnation av fyra flerbostadshus om totalt 62 lägenheter med underliggande garage samt 24 radhuslägenheter i 8 längor.

De flesta lägenheter får dubbla balkonger eller uteplatser i olika väderstreck. På innergården byggs en gemensamhetslokal som blir en naturlig samlingspunkt i området. Projektet miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Dessutom installeras solceller på utvalda tak.

– Detta är Betonmasts första projekt i nära samarbete med HSB Södertälje, säger Marcus Garheden, VD Betonmast Mälardalen. Vi gläds åt förtroendet och ser fram emot ett gott samarbete samt att få vara en del i utvecklingen av Nykvarn.

Projekteringen startar inom kort, byggstart sker preliminärt hösten 2021. Inflyttning är planerad till hösten 2023.