Nyheter

Fasadgruppen förvärvar Husby Takplåtslageri

Fasadgruppen fortsätter stärka sitt erbjudande i Mälardalen genom förvärv av Husby Takplåtslageri & Ventilation AB.

Husby grundades 1992 av nuvarande vd Mikael Johansson och är verksamt i hela Mälardalen. Bolaget utför alla typer av plåtslageriarbeten med specialistkompetens inom band- respektive skivtäckning samt profilerad plåt av koppar, stålplåt och aluminium som utförs på både tak och fasader. Bland tidigare projekt finns Tunafors Fabriker i Eskilstuna, gamla centrallasarettet i Västerås och Grand Hôtel i Stockholm. Husby har 38 heltidsanställda och omsatte 58 MSEK verksamhetsåret 2020.

– Vi känner Husby väl från tidigare gemensamma projekt och har sett deras gedigna hantverkskunskap. Bland annat jobbade vi tillsammans vid den omfattande exteriörrenoveringen av Grand Hôtel år 2018. Det känns väldigt bra att nu få välkomna Husby till Fasadgruppen och fortsätta utveckla vårt samarbete, säger Peter Polland, affärsområdeschef för Fasadgruppen Öst.

– Jag har drivit Husby sedan starten 1992 och det känns väldigt kul att nu ta nästa steg för verksamheten. Hela teamet har goda erfarenheter från tidigare gemensamma projekt med Fasadgruppen och vi ser fram mot att fortsätta bygga vår position tillsammans med de övriga bolagen, säger Mikael Johansson, vd för Husby.

Fasadgruppen finansierar förvärvet av samtliga aktier i Husby med tillgängliga kreditfaciliteter och egen kassa. Säljaren har åtagit sig att återinvestera en del av köpeskillingen genom att inom tre månader förvärva befintliga aktier i Fasadgruppen för ett belopp motsvarande 20 MSEK.

Aktierna som förvärvas genom återinvesteringen är föremål för ett överlåtelseförbud (s.k. lock up-åtagande) till den 7 juli 2022. Genomförandet av förvärvet är inte föremål för några fullföljandevillkor och Husby blir därför omedelbart en del av Fasadgruppen.