Nyheter

Sally R optimerar inomhusklimatet i Mall of Scandinavia

Under det senaste året har Unibail-Rodamco-Westfield utvärderat Sally Rs lösning för molnbaserad optimering av inomhusklimatet i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm.

Utvärderingen visar på 41 % energibesparing och ett säkerställt inomhusklimat. Nu tas nästa steg i samarbetet med ramavtal och utökat samarbete som även inkluderar Nacka Forum, Solna C och Täby C.

Lösningen baseras på insamling av luftkvalitetsdata och kraftfulla molnbaserade algoritmer som kontinuerligt, och i realtid, beräknar optimerade styrvärden för ventilationen i fastigheten.

– Vi på Unibail-Rodamco-Westfield provar gärna ny teknik i våra fastigheter och implementeringen av Sally R ligger i linje med den strategi vi har, att jobba tätt med svenska start up-bolag i liten skala för att sen utöka installationen vid lyckat utfall. Därför har vi nu valt att gå vidare med deras teknik i delar av Nacka Forum samt i Westfield Mall of Scandianvia. Deras teknik, som kompletterar det befintliga styrsystemet med AI styrning för bästa optimala driftscenario, har visat sig väldigt lönsam och utan påverkan på inomhusklimatet, säger Jimmy Ekström, Head of PMPS Nordic (Project, Maintenance, Purchasing, Sustainability) på Unibail-Rodamco-Westfield.

– Det känns fantastiskt roligt att få möjligheten att fördjupa detta samarbete och det är tydligt att Unibail-Rodamco-Westfield arbetar aktivt och strukturerat med att effektivisera sina fastigheter samtidigt som man säkerställer ett säkert och hälsosamt inomhusklimat. Min bedömning är att vi nu ser en ny standard sättas för hur handelsfastigheter jobbar med inomhusklimatet, säger Fredrik Tunberg, VD för Sally R

Om Sally R

Sally R är ett svenskt Proptech/Cleantech-företag som med hjälp av rymdteknik utvecklar smart ventilations- och luftbehandlingsteknik för kommersiella fastighetsbyggnader. Detta för att säkra ett hälsosamt inomhusklimat med god luftkvalitet till lägsta möjliga energiförbrukning. Sally Rs vision är att alla ska andas bra luft.