Nyheter

86 livfulla bostäder i Nykvarn

E/S-A Arkitekter och HSBs tidigare projekt, Brf Mjölnaren i Norrköping, utsågs till bästa HSB-projekt 2017-2018. Nu fortsätter samarbetet med Brf Idrottsparken i Nykvarn, Södertälje, och mottagandet på marknaden har varit väldigt fint. En stor andel av bostäderna gick direkt vid säljstart.

På den gamla idrottsplatsen i Nykvarn har E/S-A Arkitekter ritat Brf Idrottsparken. Det färdiga området kommer att bestå av 86 bostäder i olika storlekar – 62 lägenheter om två till fyra rum och kök, likväl som 24 radhus om fyra till fem rum och kök.

– I Brf Idrottsparken skapar vi ett modernt och trivsamt bostadsområde på ett unikt centralt läge i Nykvarn. Här bor du intill ett etablerat villaområde, granne med Folkets Park och med gångavstånd till centrum och tågstation. Bättre kan det knappast bli, säger Christofer Karlström, Försäljningsansvarig på HSB ProjektPartner i ett pressmeddelande av HSB den 20e maj 2021.

Merparten av bostäderna i Brf Idrottsparken får öppen planlösning och dubbla balkonger eller uteplatser i olika väderstreck där de boende kan välja mellan sol och skugga. En del av lägenheterna får även etage med uppstickande ateljé och tillhörande takterrass. Husen utvecklas för att uppnå certifieringen miljöbyggnad silver och på utvalda tak kommer även solceller att installeras, vilka ska bidra till lokal och hållbar elproduktion liksom lägre energikostnad. Området får dessutom ett föreningshus med uteplats och lek- och aktivitetsområde på den gröna gården samt grovtvättstuga och markparkeringar likväl som garage under gården.

– Idrottsparken får en varierad bebyggelse både i höjd och plan. Etagelägenheterna och gavelradhusen med uppstickande ateljéer och tillhörande takterrasser ger området sin identitet. Den varierande fönstersättningen kommer också att bidra till en livfull miljö, berättar Ola Bengtsson, E/S-A Arkitekter.

Söndagen den 23e maj gick säljstarten av stapeln för HSB brf Idrottsparken i Nykvarn och intresset för både radhusen och lägenheterna har varit stort. Bygglovet är beviljat och byggstarten planeras till hösten 2021 med inflyttning till hösten 2023.

– Att samarbeta med HSB känns jätteroligt. Det är ett ständigt givande och tagande men även inspirerande och lärorikt, säger Ola Bengtsson.