Nyheter

Sprakande cirkushelg med Atrium Ljungberg och Parkteatern

Atrium Ljungberg tillträdde de första fastigheterna i Slakthusområdet 2019 och inledde i samband med detta ett samarbete med Parkteatern, som bjöd på uppskattade föreställningskvällar i den gamla Förbindelsehallen. Det som var tänkt som ett återkommande evenemang sattes på paus under pandemin men nu, i mitten av september är efterlängtade Parkteatern tillbaka i området.  

I snart 80 år har Parkteatern bjudit på teater, konserter, dans och cirkus för besökare i alla åldrar i stadens gemensamma utomhusrum. Den 17 och 18 september kommer Parkteatern åter att ta plats i Förbindelsehallen, som under de närmaste åren planeras att utvecklas till att vara det kulturella hjärtat i området. Årets föreställningar har temat CIRKUS och återigen förvandlas Förbindelsehallen till en sprakande kulturscen.

Vi är väldigt glada över att välkomna Parkteatern tillbaka till Slakthusområdet. I Slakthusområdet vill vi se ett brett och varierat kulturutbud och Parkteatern tillför både spets och bredd med ett innehåll som passar besökare i olika åldrar, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig stadsinnovation på Atrium Ljungberg. Efter en tid där många kulturaktörer har kämpat för att klara sig igenom pandemin är både vi och Parkteatern lyckliga över att äntligen kunna återuppliva samarbetet med två sprakande scenkonstkvällar i Förbindelsehallen.

Samtliga arrangemang presenteras som en del av Parkteatern och Kulturhuset Stadsteaterns cirkusuppdrag under flaggen Slakthuscirkus och varvar samtida cirkus med elektronisk hiphop, gästspel från New York och glittrande cirkusvarieté. Under två dygn skräddarsyr Parkteatern en utomhusscen där publiken sitter under tak. Varje föreställning har plats för 300 sittande i publiken och biljetter kan bokas via Kulturhuset Stadsteaterns hemsida.

– Förbindelsehallen ger oss en möjlighet att spela ute men under tak och att förlänga Parkteatersäsongen med en rivig cirkuskaramell i mitten av september. Den unika miljön som Slakthusområdet erbjuder är en dröm när det kommer till att trolla fram scenupplevelser, säger Josefin Rosales, konstnärlig ledare för cirkus på Kulturhuset Stadsteatern.

I Atrium Ljungbergs stadsutveckling har kultur och mat en central plats. Utöver Slakthusområdet är Nobelberget och Sickla, Söderhallarna och nya Slussen andra exempel på platser som bolaget är med och utvecklar och där kultur är en viktig ingrediens.

Foto: Peter Hellman/Parkteatern