Nyheter

Ny affärsområdeschef för WSP Management

För ett år sedan klev Maria Grimmer in som regionchef för WSPs projektledare i Stockholm. Nu tar hon över rollen som chef för hela affärsområdet Management.

Maria Grimmer började sin karriär på WSP, dåvarande J&W, som landskapsarkitekt i Falun för över 20 år sedan. Men sedan dess har Maria hunnit med att bredda sin kompetens rejält och haft ledande roller i många bolag i branschen, nu senast som regionchef på WSP.

– Jag är glad över att Maria vill fortsätta utveckla vår projektledarverksamhet, men nu med ett nationellt ansvar. Hon har i sin roll som regionchef visat på sin förmåga att leda och att utveckla verksamheten med god lönsamhet och kundnöjdhet, säger Håkan Danielsson, vd på WSP Sverige.

Maria Grimmer har ett gediget cv och har jobbat på de flesta stora konsultbolag i branschen. När hon efter ett antal år på arkitektsidan erbjöds bredare roller där erfarenheterna som landskapsarkitekt kunde kombineras med exempelvis infrastruktur och stadsutveckling kände hon att hon hade hittat hem. Under sin tid på WSP har hennes organisation varit involverad i några av Stockholms största infrastrukturprojekt, något som ställt höga krav på samarbetsförmåga och kundinsikt.

– Jag trivs väldigt bra på WSP. Trots att vi är ett stort och globalt företag har vi en unik företagskultur som är både nyfiken och ödmjuk. Det ger bra förutsättningar för att vi ska kunna arbeta ännu tätare tillsammans. Mitt mål är att vi på affärsområdet Management ska kunna bidra ännu mer till att stärka WSP inom både projektledning och projektorganisation.

WSP Management består av närmare 400 medarbetare, de flesta är projektledare och jobbar i projekt som rör infrastruktur, hus, energi samt arbetar med projektstyrning och metodutveckling.

Foto: Oskar Hjelm