Nyheter

Ombildningen i Hårsta Backe godkänd

Försäljningen till bostadsrättsföreningen Hårsta Backe röstades igår igenom i kommunfullmäktige i Järfälla. Därmed är den segdragna ombildningen godkänd.

Beslutet i kommunfullmäktige var ett återremitterat ärende efter att bland annat Hyresgästföreningen och oppositionen ifrågasatte ombildningen. Revisionsfirman PwC fick då i uppdrag av Järfälla kommun att granska processen. Granskningen visade att omröstningen hade genomförts korrekt och nu har den även godkänts av kommunfullmäktige.

– Vi gläds med hyresgästerna som nu äntligen får möjlighet att bilda den bostadsrättsförening som de tidigare röstat igenom. Det har varit en segdragen process, men nu kan vi slutligen sätta punkt för den kommunala hanteringen, säger Patrik Rosén, VD på Restate.

Kommunstyrelsens beslut finns att ladda ner:

här. 

Foto: Restate