Nyheter

Säljstart: Steninge slottsby, Sigtuna

Tisdagen den 30 november startar försäljningen av BoKlok-lägenheter, par- och radhus i Steninge slottsby i Sigtuna. Byggstart är planerad till våren 2022, med beräknad inflyttning hösten 2023.

I Steninge slottsby ska BoKlok bygga 40 lägenheter och 38 par- och radhus. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Par- och radhusen kommer att ha fem rum med en yta på 117 kvm fördelade på två våningar. Alla bostäder byggs som bostadsrätter. Priserna startar på 1 695 000 kr med en total månadskostnad (avgift till bostadsrättsföreningen, amortering, driftskostnad och beräknad ränta) på ca 7470 kr för en tvårumslägenhet.

– Vi bygger våra hus på ett modernt och innovativt sätt – inomhus i fabrik. Det gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt vara prisvärda. Samtidigt minskar vi vår miljö- och klimatpåverkan och husen skyddas från väder och vind under byggprocessen, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

– Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, i lugn och ro. Att det sker online gör också processen transparent och rättvis, och ingen behöver ha vassa armbågar – processen är samma för alla, säger Helena Wilroth.

Det nya kvarteret i Steninge slottsby kommer att kallas BoKlok Kronan och ligger längst upp i det nya bostadsområdet, granne med skogen. Steninge ligger i närheten av Arlanda, mitt emellan Stockholm och Uppsala. I området finns båthamn, badplats, ridstall, restauranger och butiker, såväl som lekplatser och motionsspår. En förskola har också nyligen startat i området.