Nyheter

Innerdörrar för ditt hem

Inredning är en hobby för många och det läggs ofta ner både tid och pengar på att få sin bostad så som man vill ha den. Även om det är viktigt för många att det är snyggt och välinrett är det också av vikt att det är praktiskt. De flesta som är intresserade av inredning kan kombinera detta utmärkt.

Även om man inte är så intresserad av inredning så vill de flesta ändå ha det snyggt i sitt hem. Dörrarna inne i en bostad brukar vara en fin detalj och ge bostaden den karaktär som man vill ha. När man ska välja rätt dörrar till sitt hus så finns det innerdörrar i en mängd utföranden att välja mellan.

Välj rätt innerdörr till dina rum

Det är inte helt lätt att välja rätt innerdörrar till sin bostad. Det första man bör fundera över är om man vill ha samma innerdörrar i hela huset. Det är såklart en smaksak men vill man ha en enhetlig touch så kan det vara bra att välja samma design på alla innerdörrar. Man kan dock med fördel välja olika lösningar på dörrarna för att det ska funka så praktiskt som möjligt.

Många gånger kan det vara både snyggt och praktiskt med pardörrar om man har ett stort vardagsrum eller något annat stort rum. I stora rum har man ofta en bredare dörröppning och då kan pardörrar med glas förstärka det ljusinsläpp som en stor dörröppning ger. Förutom att de dörrarna släpper in ett större ljus så är det också vackert när dörrarna är stängda eftersom man ser in i rummet även då.

Har man istället ett rum som är väldigt litet och man vill kunna nyttja det rummet till max, kan det vara en bra ide att välja en skjutdörr. Då kan man ha rummet både öppet och stängt utan att dörren stjäler en massa plats. Det enklaste sättet att installera en sådan dörr på är att sätta in en utanpåliggande skjutdörr som hängs fast på en skjutdörrsskena.

Handtag och beslag, detaljerna som gör dörren

När alla dörrarna är på plats är det dags att fundera över handtag och beslag. Det finns massor att välja mellan och det är ofta det som gör dörren komplett när det kommer till designen.

Även här finns det praktiska saker att ta hänsyn till. Vill man till exempel att dörren ska gå att låsa och hur vill man att den ska låsas? Det finns både nycklar, låsvred, låshus med hake och andra lösningar som fungerar bra för till exempel kontoret.

Läs mer här:

https://www.bygghemma.se/hus-och-bygg/dorrar-och-portar/innerdorrar/