Nyheter

Sigtuna kommun pekas ut för att ägna sig åt social dumpning

Nu har Sigtuna kommun pekats ut av en oberoende revisionsrapport från KPMG för att ägna sig åt social dumpning, rapporterar Dagens Samhälle.

Sigtuna pekas i rapporten ut för att hänvisa bostadssökande med försörjningsstöd till andra kommuner. Och där det är lätt att hitta jobb är det också svårt att hitta bostad och omvänt.

– Jag vänder mig starkt emot påståendet att det skulle föregå så kallad social dumpning. Det är en svartmålning. Rapporten är enligt min mening undermålig och bygger på lösa påståenden och egna antaganden, säger utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) i en kommentar till KPMG:s rapport.

Mattias Askersson påpekar att bostadssituationen i Stockholm och Sigtuna är omvittnat svår.

Oppositionen med Socialdemokraterna i täten har gått ut med hård kritik mot den styrande majoriteten efter rapporten. Socialdemokraterna menar att det finns betydligt bättre möjligheter att få jobb i t.ex. Sigtuna än de norrlandskommuner som en del av de bostadssökande har skickats till.