Nyheter

Allt fler upprättar sina juridiska dokument digitalt

Tycker du att juridik känns krångligt, kostsamt och tidskrävande? Det tycker i alla fall vi!

För att göra juridik mer lättillgänglig har vi startat Jurio: en tjänst där du online och på egen hand kan skriva juridiska dokument – var och när det passar dig.

Skräddarsydda juridiska dokument på några klick

I många situationer har juridik en avgörande roll i våra liv. Vad kommer exempelvis hända ifall du och din partner går skilda vägar? Hur kan du ge stora gåvor eller lån till dina barn så att det blir rättvist i längden? Och vad händer egentligen om du på grund av sjukdom eller hög ålder inte längre klarar av att ta hand om dina personliga angelägenheter?

Genomtänkta juridiska dokument blir en trygghet i våra annars oförutsägbara liv. Med Jurio kan du på alldeles egen hand upprätta de juridiska dokument som just du behöver – helt digitalt. Dokumenten skapas i våra smarta formulär, och formar sig efter dina svar och dina önskemål. Du får skräddarsydda juridiska handlingar på 10 minuter och sparar samtidigt tusenlappar jämfört med att gå till en traditionell advokat eller jurist!

Vill du redan nu börja bocka av din juridiska att-göra-lista? Läs mer här!

Juridik på dina villkor

Vi på Jurio jobbar ständigt för att ta fram nya juridiska lösningar till dig. Vårt mål är att erbjuda lättillgängliga juridiska dokument för livets stora och små händelser – oavsett om du är företagare eller privatperson! Gåvobrev, anställningsavtal, samboavtal och skuldebrev – våra smarta digitala formulär ställer dig samma frågor som du hade fått svara på i möte med en traditionell jurist, och därefter bildas ett automatiserat, personanpassat juridiskt dokument.

Hela processen tar bara några få minuter. Med Jurio kan du alltså upprätta de dokument du behöver var och när det passar dig. Dessutom kan du signera många av våra dokument med BankID.

Det är yrkesverksamma jurister som har tagit fram våra digitala formulär, och du kommer få svara på samma frågor som en advokat hade ställt vid personlig rådgivning. Du kan alltså vara säker på att dokumentet blir juridiskt giltigt. De flesta av våra juridiska dokument kan signeras digitalt med BankID, men när du upprättar ett dokument som kräver ytterligare steg såsom bevittning och registrering hos Skatteverket ger vi dig tydliga instruktioner för hur du ska gå tillväga.

För dig som vill ha lite mer kött på benen innan du sätter igång hittar du massvis med vägledande artiklar på vår hemsida. I dessa artiklar förklarar vi olika juridiska begrepp, lagar och avtalstyper.

Läs mer här!