Nyheter

David Neuschütz blir chef för Swecos arkitekter i Stockholm

David Neuschütz blir chef för 200 arkitekter och ingenjörer hos Sweco Architects i Stockholm. Uppdraget blir att leda verksamheten för att ännu tydligare stötta kunderna i att ta vara på den tillväxtpotential som kommer med en grön omställning.

David rekryteras internt.

– Det är med glädje som David nu utses till chef för arkitekterna i Stockholm. David är en uppskattad ledare och med hans långa erfarenhet och djupa kunskap inom arkitektur och stadsplanering står vi väl rustade för att växla upp och möta marknadens behov, säger Ulla Bergström, divisionschef hos Sweco Architects.

David Neuschütz började sin yrkesbana som arkitekt på Ralph Erskines arkitektkontor, en av de stora frontpersonerna inom svensk arkitektur. När kontoret sedan fick nya ägare och namn, Tovatt Architects and Planners, blev David delägare och styrelseledamot. Sedan 2019 har han varit studiochef på Sweco Architects i Stockholm.

– Under åren som arkitekt på Sweco Architects har jag insett vilken kompetens, kraft och energi som finns här. Samhället behöver mer kunskap inom gestaltning, hållbarhet och digitalisering och jag ser stora möjligheter för oss som arkitekter, rådgivare och kunskapsspridare att bidra för att stötta våra kunder i deras affärer. Att få förtroendet att leda och utveckla arkitektverksamheten i Stockholm tillsammans med alla kollegor gör mig glad och stolt, säger David Neuschütz.

David Neuschütz tillträdde sin nya roll den 4 april och ingår även i Sweco Architects ledningsgrupp.

Foto: Anna Thorbjörnsson