Nyheter

Ny chef för IT och digitalisering på Locum

Caroline Dewoon Thorén är ny chef för IT och digitalisering på Locum. Med sin breda erfarenhet inom IT och digitalisering, ska hon bidra till att stärka och driva utvecklingsarbete inom Locums utvecklingsresa samt till Region Stockholms gemensamma IT-arbete. 

– Vi är på en spännande utvecklingsresa och kommer att satsa extra på att stärka upp och utveckla oss inom IT och digitalisering, inte minst utifrån det nya säkerhetspolitiska läget. Caroline har en gedigen erfarenhet från flera olika företag och organisationer och kommer bidra med mycket kunskap, driv och engagemang i vår strävan att bli det ledande fastighetsbolaget inom vårdmiljöer, säger Marit Brusdal Penna, direktör affärsstöd.

Caroline kommer närmast från strategisk IT på Regionledningskontoret där hon bland annat varit ansvarig för LAIF (Lyft av den regiongemensamma IT-infrastrukturen). Där arbetade hon även med IT- och digitaliseringsstrategin samt processarbetet. Caroline var också en del av den stora myndighetsförflyttningen som startade det digitala affärsområdet hos Arbetsförmedlingen.

– Jag ser IT och digitalisering som det mest handlingskraftiga verktyget för utveckling och förbättring av en verksamhet. Mitt fokus är att fortsätta göra Locum till ett framgångsrikt fastighetsbolag inom vårdmiljöer ur ett IT- och digitaliseringsperspektiv. Vi kommer att se över grunden så att den är stabil, men inte vara rädda för att göra en spännande förändringskarta där allt från automation till AI ingår, säger Caroline Dewoon Thorén, ny chef IT och digitalisering på Locum.

– Locum är ett unikt företag som skapar värden för vården och det är en ära att jag fått frågan att arbeta här. Nu ser jag fram emot att påbörja resan tillsammans med mina nya härliga medarbetare på företaget, avslutar Caroline.

Caroline tillträdde tjänsten som chef för IT och digitalisering den 4 april.