Nyheter

Marie Holmberg blir ny partner på Studio Stockholm Arkitektur

Studio Stockholm Arkitektur utökar ägarskaran i och med att studiochefen Marie Holmberg blir ny partner. Marie anslöt till studion redan år 2015 och har de senaste åren haft en nyckelroll i ledningsgruppen med ansvar för planering, personal och rekrytering.

Studio Stockholm grundades år 2014 av nuvarande ägare Marco Checchi och Alessandro Cardinale. Studion har växt stadigt de senaste åren och pandemin till trots så ökade man omsättningen med 20 procent mellan 2019 och 2021 samtidigt som antalet medarbetare växte med 15 procent. Nu utökar man ägarskaran när studiochefen Marie Holmberg blir ny partner.

– Marie har under lång tid gjort sig själv till en värdig partner. Hon har ansvarat för centrala delar av vår verksamhet och är därmed en otroligt viktig person för studions utveckling. Marie förstår att förutsättningar för bra arkitektur skapas genom att driva ett hälsosamt företag och det känns därför inte bara roligt utan också väldigt naturligt att hon nu går in som partner och fördjupar sitt redan stora engagemang, säger Alessandro Cardinale.

Marie, som är utbildad arkitekt MSA vid Lunds Tekniska Högskola, tillträdde som studiochef år 2019 och har sedan dess suttit med i ledningsgruppen med särskilt ansvar för planering, personal och rekrytering – områden som hon kommer att behålla också framåt. Parallellt har hon lett ett flertal av studions större och mer komplexa arkitekturprojekt, så som bland annat transformationen av Fleminggatan 20 och utvecklingen av Foresta på Lidingö.

– Under mina år på studion så har vi gått från att vara en bra till en fantastisk verksamhet. En stor del av den resan ska naturligtvis tillskrivas medarbetare och kunder, men också det ledarskap som Alessandro och Marco står för. Jag ser därför verkligen fram emot att fortsätta bygga studion tillsammans, säger Marie Holmberg.