Nyheter

SDS Life Science och SDS MedteQ flyttar till Hagastaden

SDS har tecknat hyresavtal med Atrium Ljungberg och flyttar huvudkontoret från Danderyd till Hagastaden i september 2022. Det gör att SDS-koncernen rent geografiskt hamnar i det växande Life Science-kluster som ligger beläget nära Karolinska Institutet.

Systerbolagen SDS Life Science och SDS MedteQ har haft kontor i Danderyd sedan starten 2012. Det nya kontoret är beläget i kvarteret Härden på Hälsingegatan (den nya adressen ligger dock på St. Eriksgatan) och uppgår till 700 kvadratmeter och är ungefär dubbelt så stor som tidigare kontorslokal. Cirka 45 konsulter kommer att ha Hagastaden som arbetsplats efter flytten.

– Hagastaden har blivit mer och mer attraktivt ur ett Life Science-perspektiv. Vi kommer geografiskt närmare många av våra kunder och det, i kombination med minskat pendlingsavstånd för de flesta av oss, gör att vi verkligen ser fram emot flytten, säger Maria Lundberg, VD för SDS Life Science.

Anna-Karin Alm, VD för SDS MedteQ, är inne på samma linje.

– Detta är strategiskt väldigt viktigt för hela SDS. Det känns också bra att vi har samtliga kompetensområden inom läkemedel, statistik och medicinteknik på plats i det nya kontoret, säger Anna-Karin.

SDS-koncernen kommer efter flytten att ha kontor på fyra för företagen strategiskt viktiga platser. Förutom Hagastaden huserar SDS även i Life Science-klustret i Medicon Village i Lund, Rådhuset i Uppsala och i Forskningsparken i Oslo.