Nyheter

Fördelen med en jämförelsetjänst kring el

Den stora fördelen med att du jämför elbolag innan du byter är att du annars inte vet vilket elbolag som har billig el. Hur många har inte någon gång nappat på ett erbjudande över telefon som man i efterhand ångrar.

Här behöver du inte heller själv ta kontakt med massa olika elbolag och pressa dem.

Byta elavtal

Låt Elbyte göra det jobbet istället. De som har ett erbjudande med rabatt på elpris och månadsavgift hamnar helt enkelt i toppen. Det kan fortfarande vara värt det hela för elbolagen om de drar in dig som nykund. Det är inte så många som nämligen byter när rabatten gått ut. Därför tillhandahåller och Elbyte.se en tjänst där vi håller koll på ditt elavtal och ger dig råd om när det är dags att byta igen.

Timpris

El på timme har nu blivit högst aktuellt igen med techiga elbolag som erbjuder smarta lösningar kopplat till el för inköpspris. Att känna till här är att den här sortens elavtal följer Nord Pool och elbörsens utveckling varje timme. Ju mer stabilt elnätet får el desto lägre variationer och bättre elpris kommer man få. För många som kan undvika att använda el vissa timmar eller vill ladda elbilen om natten kan detta vara en riktigt smart lösning.

Fast eller rörligt elpris

Det många brukar ha funderingar kring är fast eller rörligt elpris. När det är mycket snack om elpris i media betyder det oftast att elpriset högt. Det kan bero på många anledningar, som att kärnkraft läggs ned, den stabila tillförseln av el till elnätet inte är lika effektiv, eller att gas, olja och kol är dyrt. Då vill nämligen många av våra europeiska grannländer importera svensk el. Fast elavtal ska du ha om du vill binda upp dig över en viss tid och känna till hur mycket du kommer betala varje månad. Spotpriset på el bestämmer både vilket pris som erbjuds på fasta elavtal just den tiden men framförallt rörlig el som utgår ifrån detta spotpris på el som ändras en gång i månaden.

Billig el

Beroende på ditt sätt att konsumera el så kan du få olika bra pris baserat på om du är passiv eller aktiv. Konsumenter har också en större möjlighet att nyttja rörelserna i elpriset för att pricka billiga timmar gentemot företag som kanske måste ha igång en produktion av el mellan 8-17 och inte kan stänga av den till och från. Därför ser vi att många företag fått höja sina priser på produkterna nu som en konsekvens av att el blivit mer kostsam.