Nyheter

Årets företagare i Järfälla

Wiklunds åkeri AB utses till Årets företagare i Järfälla 2022, bland annat för sin logistiklösning i Barkarbystaden.

Järfälla kommun arbetar målmedvetet med att förbättra företagsklimatet i kommunen och har de senaste åren klättrat i SKR:s ranking över kommunernas service till företagen. En viktig del i detta arbete är att uppmärksamma och motivera lokala företag.

Årets företagare och Årets unga företagare är hederstecken till enskilda företagare som under året utfört en prestation som med hänsyn till förutsättningar och omständigheter framstår som en berömvärd förebild för företagare och samhället i övrigt. Priset delades ut på en företagarfrukost den 17 maj.

– Att dela ut priset till Årets företagare och Årets unga företagare är ett av de finaste uppdragen man har som kommunstyrelsens ordförande och ordförande i juryn för Årets företagare och det är alltid lika högtidligt och roligt att få vara med och överraska de ovetande vinnarna. Wiklunds Åkeri AB är ett företag som, med sin logistiklösning, på ett mycket bra sätt bidrar till att hela Barkarbystaden kan växa och utvecklas på bästa möjliga sätt, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Motivering Årets företagare

”Med Tommi Pettersson och Curt Wiklund i spetsen har det anrika företaget Wiklunds Åkeri till sin redan breda verksamhet inom transport, lagring och avfallshantering adderat en logistiklösning i världsklass i och med styrningen av byggtransporter till Barkarbystaden. Fram till 2032 beräknas 488 000 byggtransporter anlända Sveriges största och mest spännande stadsutvecklingsprojekt, vilket ställer höga krav på att Wiklunds Åkeri gör logistik enkelt. Men förutom enkla och optimerade logistikflöden så arbetar Wiklunds Åkeri även aktivt för en grön omställning och för trygga och säkra arbetsplatser. Under Tommis och Curts ledning går Wiklunds Åkeri mot nollutsläpp från den över 160 fordon stora transportflottan, bidrar till omställning till cirkulära materialflöden och investerar i egna solceller. Med sitt gedigna kunnande, långa erfarenhet och uttalade serviceinriktning är Tommi och Curt värdiga representanter för ett transportföretag som hör framtiden till.”