Nyheter

Ny vd för Stockholms studentbostäder

På måndagen tillträder Mattias Carrass som vd för Stockholms studentbostäder.

– Att få bidra till att utveckla Stockholm som studentstad är ett otroligt viktigt och inspirerande uppdrag, säger Mattias.

Mattias Carrass har tidigare varit projekt- och teknikchef hos Stockholms studentbostäder och kommer närmast från rollen som bygglovschef i Stockholms stad.

– Jag är mycket stolt och glad att återvända till Stockholms studentbostäder för att tillträda uppdraget som verkställande direktör. Stockholms studentbostäder är ett välskött bostadsföretag som har ett viktigt syfte: att skapa attraktiva hem och miljöer för dagens och morgondagens studenter. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen och medarbetarna fortsätta vidareutveckla företaget, säger Mattias.

Stockholms studentbostäder är Sveriges största studentbostadsföretag med över 8000 bostäder över hela Stockholm och har som mål att utveckla beståndet de kommande åren.

 – Stockholms studentbostäder har en ambitiös affärsplan som vi ska förverkliga. Planen omfattar till exempel att byggstarta en nybyggnation per år, löpande förädling av fastigheter, utveckla attraktiva miljöer och trygghetssatsningar. Men vi står inför en framtid som idag delvis är oviss, med krig, räntehöjningar och en ökad inflation. Detta är något vi följer och analyserar för att se hur vi kan bemöta omvärldsförändringarna på bästa sätt, säger Mattias.

Stockholm har idag stor brist på studentbostäder och kön till stadens studentbostäder är lång.

– Jag tycker studenter skapar en härlig dynamik i staden med liv och glädje. Att Stockholm kan vara en stad som personer från hela världen söker sig till för att skapa sin framtid är också viktigt för Stockholms framtida utveckling och tillväxt, säger Mattias.