Nyheter

Lindab förvärvar Girovent

Lindab kompletterar sin verksamhet i Stockholmsregionen med förvärvet av Giroventilation AB. Med förvärvet stärker Lindab både försäljning och produktion av rektangulära ventilationskanaler.

Girovent är baserade i Huddinge utanför Stockholm. De är väletablerade tillverkare av rektangulära ventilationskanaler sedan 1980-talet. Med ny ledning har Girovent vuxit kraftigt under de senaste åren. Lindab har tillverkning av rektangulära ventilationskanaler i regionen genom Crenna, vilka Lindab förvärvade år 2020. Girovent kommer att kunna dra nytta av Crennas produktionsanläggningar för att skala upp sin verksamhet.

– Vi är mycket glada över att välkomna Girovent in i Lindab, säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. Det är extra roligt att vi dessutom kan bygga vidare på Crennas verksamhet och samtidigt ge Girovent förutsättningar för att växa ytterligare. Vi är också mycket glada över att Girovents VD, Marcus Sundkvist, kommer att fortsätta att driva verksamheten som del av Lindab.

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab där vi kommer kunna dra nytta av Lindabs globala inköp och distributionsnät samtidigt som vi bidrar med vår kunskap och lokala närvaro. Vi delar Lindabs övertygelse om att hög kvalitet och nära relationer med kunderna är viktiga framgångsfaktorer, säger Marcus Sundkvist, VD för Girovent.

Girovent omsätter ca 55 MSEK årligen och har en rörelsemarginal som är högre än Lindabs rörelsemarginal inom affärsområde Ventilation Systems. Girovent har 31 medarbetare. Förvärvet finansieras genom egen kassa.