Nyheter

Evenemangshelg påverkar innerstadsbussar

Välj tunnelbanan, pendelbåtar och pendeltåg framför buss i innerstan den här helgen. Det är SL:s rekommendation när gator spärras av för halvmarathon och cykelkarneval.

Lördag den 17 september är det Stockholm Halvmaraton och många busslinjer i innerstan läggs om mellan klockan 07 och 23. Busslinjerna 2, 66, 75 och 76 dras in mellan klockan 12 och 20. Loppet startar på Strömbron och har målgång på Norrbro. Banan går genom Norrmalm, Vasastan, Kungsholmen, Gamla Stan och Södermalm.

Så påverkas de olika busslinjerna: sl.se.

Söndag den 18 september byts löparna ut mot cyklister. Innerstaden spärras av när ett cykeltåg går från Norrbro genom Kungsträdgården, Hötorget, Vasaparken, Observatorielunden och Östermalmstorg. Det förväntas påverka bussarna mellan cirka klockan 12 och 17. Busslinje 2, 65, 75 och 76 dras in mellan klockan 12.30 och 16.30.

Så påverkas de olika busslinjerna: 

sl.se.