Nyheter

Hitta nya lokaler för ditt företag i Stockholm

Eftersom många nya företag som har startats också har växt snabbt behöver dom nya lokaler att fortsätta växa i. Dessa företag kan hitta fräscha lokaler i olika delar av Stockholm. Självklar beror det mycket på vad man letar efter men det finns alltid något att hitta. 

Hur du kan hitta lokaler för ditt nya eller växande företag i Stockholm

Det finns många olika sätt att hitta lokaler för ditt nya eller växande företag i Stockholm. Många av de företag som letar lokaler är t ex mediabyråer och andra som driver olika bloggar som jaxons.se och behöver mer plats för medarbetare. För att hitta en lokal kan man antingen leta på internet, gå till en fastighetsmäklare eller kontakta en lokal byrå. Internet är ofta det bästa stället att börja din sökning, eftersom du kan jämföra olika lokaler och priser på ett par minuter.

Vad beror det på att det kan vara svårt att hitta lokaler i Stockholm?

En av de främsta orsakerna är att det är en mycket populär stad, och därför finns det många som vill bo och verka här. Många som har företag vill vara i huvudstaden för att det är där det finns mest kontakter. Även influencers eller bloggare som svagan.se väljer Stockholm av samma anledning. Detta gör att priserna på bostäder och lokaler är mycket höga, och det blir allt svårare för nya företag att etablera sig. Dessutom har många företag redan tagit upp alla bra lokaler, så det blir allt mindre att välja mellan för nya företag.

Vad gör Stockholms stad för att underlätta för företag att hitta lokaler?

Stockholm stad har ett flertal olika program och initiativ för att underlätta för företag att hitta lokaler. Ett av dessa är olika tjänster där företag kan söka efter lediga lokaler i Stockholm. Det finns även ett program som erbjuder stöd och rådgivning till företagare som vill starta eget företag i Stockholm, lär dig mer här om just det. Programmet hjälper företagare med allt från att hitta rätt lokal till att skapa en affärsplan.

Företagshotell – Ett bra alternativ

För många mindre företag kan ett företagshotell vara ett väldigt bra alternativ. Då behöver man inte hyra en hel lokal utan man hyr just den yta man behöver, eller dom skrivbordsplatser man behöver. Detta är ett ekonomiskt sätt att kunna ha sin egna yta som företag och på det sättet kunna jobba bra som team och också ha tillgång till alla bekvämligheter som ett modernt kontor erbjuder.