Nyheter

Första spadtag inför byggstart i Björkhagen

Efter ett uppehåll på 30 år, har nu startskottet gått för Olov Lindgren att börja bygga hyreshus igen.

Fastighetsbolaget vilar på en lång byggmästartradition där flera hus uppfördes under 50-, 60- och 70-talen. I Björkhagen-Hammarbyhöjden som angränsar till varandra, äger Olov Lindgren sedan tidigare flera fastigheter. Av de 115 fastigheter som Olov Lindgren äger i Stockholms stad är 30 procent byggda i egen regi. Det allra första huset byggdes 1938 i Hammarbyhöjden.

Bygglovet omfattar ett lamellhus och två punkthus inklusive en förskola med fyra avdelningar. Inflyttning är planerad till 2025 och totalt planeras för 82 hyreslägenheter i storlekarna 1–6 rum och kök.

– Vi levererar det vi lovar i stadsbyggnad även när konjunkturen inte är optimal. Det tar tid att bygga en stad och den paus vi gjort inom nyproduktion är för oss just en paus. Nu är vi tillbaka med ny energi, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Visionsbild: flygperspektiv av BSK Arkitekter AB