Nyheter

SL-trafiken rankad världstrea

När Oliver Wyman Forum och University of California i Berkeley rankar storstädernas kollektivtrafik under 2022 tar SL-trafiken tredjeplats och Stockholm blir som helhet mobilitetstvåa.

– SL-trafiken tar hem ännu en topprankning. Denna gång med den tredje bästa kollektivtrafiken i världen och som världstvåa i mobilitet. Jag är stolt över det vi uträttat tillsammans inom politik, förvaltning, operatörer, innovatörer och entreprenörer med medarbetare. Samtidigt finns mer att göra. Resan är målet. Toppen bara en väg dit., säger Kristoffer Tamsons (M), avgående ordförande för SL.

Fakta:

Oliver Wyman Forum, i samarbete med University of California, Berkeley, tar varje år fram ett mobilitetsindex över hur storstäder rankas inom trafik. Stockholm rankas 2022 som världstvåa i mobilitet och detta bland 60 storstäder. Rankingen görs utifrån en mängd olika olika faktorer. Stockholm är högpresterande i flera kategorier av indexet och särskilt i den helt nya kategorin – Kollektivtrafik. Där tar SL tredjeplatsen.