Nyheter

Städning inför flytten – vad ska man tänka på?

När du ska flytta är det mycket att tänka på. En av de viktigaste sakerna att tänka på är städningen. Du vill ju inte lämna något smutsigt efter dig och du vill inte ha något smutsigt i ditt nya hem. Därför är det viktigt att göra en bra städning inför flytten.

Här får du tips på vad du ska tänka på för att göra en bra städning inför din flytt.

Varför det är viktigt att flyttstäda ordentligt innan man flyttar

När man flyttar in i ett nytt hem är det viktigt att flyttstäda ordentligt. Detta gör man för att få bort alla smuts och damm som har samlats på de gamla möblerna. Man vill också få bort eventuella lukter från de gamla möblerna, så att man inte tar med sig något av det till det nya hemmet. Det är också en bra idé att flyttstäda ordentligt innan man flyttar, eftersom det gör det lättare att hitta saker i det nya hemmet.

Fördelar med att anlita flyttstädning

En av de största fördelarna med att anlita flyttstädning är att du slipper göra det själv. Det kan vara mycket stressigt och tidskrävande att städa ett helt hus, och det är inte alltid man har tid eller ork att göra det själv. Då är det skönt att kunna lämna allt i trygga händer, och veta att när du kommer tillbaka till ditt nya hem så kommer det vara rent och snyggt. Du kan till exempel vara säker på att flyttstäd Uppsala hjälper dig från början till slut. När du anlitar en städfirma är det även viktigt att du utgår ifrån var du befinner dig någonstans för att inte riskera att betala extra för transporten.

3 vanliga misstag man gör när man flyttar – och hur du undviker dem

1. Man försöker göra allt själv

Det är mycket som ska göras när man flyttar, och det är lätt att försöka göra allt själv. Men det är inte bara stressigt, utan också farligt. Det finns många saker som kan gå fel, och det är bäst att låta professionella hjälpa till.

2. Man packar för sent

Det tar oftast längre tid att packa upp än man tror, och det är lätt att hamna i stress om man väntar för länge.

3. Man glömmer bort nyckeln till sin gamla lägenhet

Det händer ofta att man glömmer bort nyckeln till sin gamla lägenhet, och det kan vara mycket irriterande. Förvara alltid en kopia av nyckeln på ett säkert ställe, så att du inte behöver oroa dig för att glömma den igen.

Att flytta är alltid stressigt. Det finns massor av saker att tänka på, och det tar ofta längre tid än man tror. Städningen inför flytten är en av de viktigaste punkterna på checklistan, och det är lätt att glömma bort något viktigt. Därför har vi listat några tips på vad du ska tänka på när du städar inför din flytt.