Nyheter

M: ”Skicka SL-bussar till Ukraina”

Skicka SL-bussar till Ukraina. Det kräver Moderaterna i Region Stockholm i ett skarpt förslag till trafiknämnden nästa vecka.

– Vår förbannade skyldighet, säger Kristoffer Tamsons.

– När civil infrastruktur i Ukraina blir måltavla för ryska angrepp är det vår förbannade skyldighet att göra vad vi kan. Därför vill Moderaterna att SL donerar bussar till Ukraina, säger Kristoffer Tamsons (M), oppositionsregionråd i Region Stockholm.

– Både trafikföretag och regioner runt om i Sverige borde kunna göra samma sak. Jag vill därför uppmana fler att se över om de kan avvara bussar eller annan utpekad utrustning som Ukraina är i behov av, säger Tamsons.

Fakta:

Enligt EU-kommissionen har medlemsländerna i EU donerat över 200 bussar till Ukraina. Bland annat från länder som Finland och Lettland och inte minst som del av EU-programmet School buses for Ukraine.

Vid nästa trafiknämndssammanträde i Region Stockholm väcker Moderaterna ett skarpt förslag om att SL ska översända tillgängliga bussar till Ukraina.

Av de drygt 2200 bussar som i dag rullar i SL-trafiken finns det i dag drygt 100 bussar som SL själva äger. Det är bussar som Moderaterna nu vill att Trafikförvaltningen undersöker om de går att donera till Ukraina.