Nyheter

XL-BYGG stärker organisationen i sin fortsatta Stockholmssatsning

XL-BYGG fortsätter att växa mer än marknaden och ta marknadsandelar och under 2022 passerade kedjan 100 butiker i Sverige. Fler medlemmar är på väg in i kedjan och nu stärker man även sin satsning inom Stockholm.

Mikael Svensson blir ny VD för XL-BYGG Faringe och tidigare VDn Joakim Berglund blir Regionchef Stockholm och ansvarig för de samägda bolagen inom moderbolaget Mestergruppen Sverige.

Som en del av den pågående Stockholmssatsningen för XL-BYGG stärker kedjan sin organisation genom att Mikael Svensson, tidigare Kategorichef på Mestergruppen Sverige, blir ny VD för XL-BYGG Faringe medan Joakim Berglund kommer att ansvara för den viktiga Stockholmsatsningen.

– Efter tre år som VD för XL-BYGG Faringe lämnar jag med fullt förtroende över till Mikael Svensson. Jag är oerhört glad för att det är Mikael som tar över, han har precis den passion och profil som behövs för att fortsätta den fina utvecklingsresa som bolaget är inne på. Jag är tacksam för förtroendet i min nya roll och ska göra allt jag bara kan för att vi ska fortsätta att ha det bästa marknadserbjudandet, säger Joakim Berglund på Mestergruppen Sverige.

XL-BYGG Faringe är sedan 2022 ett dotterbolag till Mestergruppen Sverige och inom koncernen tror man starkt på de ledare och entreprenörer som tillsammans skapar den affärsmodell där det är möjligt att kombinera det stora företagets fördelar, med engagemanget och lokalkännedomen hos de lokala entreprenörerna.

– Joakim och teamet har gjort ett fantastiskt arbete där man under många år har levererat starka resultat och ett riktigt bra kunderbjudande. Jag ser framemot att fortsätta utvecklingen på samma fina resa och tillsammans skapa branschens bästa lag, säger Mikael Svensson, ny VD på XL-BYGG Faringe.

XL-BYGG siktar på att under de närmaste åren etablera nya anläggningar för att utöka leveranskapacitet samt addera nya tjänster till sina medlemmar och kunder.

– Vår starka resa fortsätter och vi ser många bevis på att vår tillväxtstrategi fungerar, alltifrån nya medlemmar till nya etableringar men också att vi som organisation fortsätter att växa oss starkare tillsammans. Vår ambition är att generera en hög tillväxt och hela tiden skapa värde till våra medlemmar och här ser jag att både Mikael och Joakim kommer att passa perfekt in, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Som Sveriges ledande bygghandelskoncern skapas möjligheter för långsiktiga och framtida satsningar och det finns en stark förankrad plan på kommande investeringar och etableringar.

– Vi värnar om det fria företagandet och vårt DNA bygger på starka och drivna entreprenörer och ledare som hela tiden har viljan att göra saker lite bättre tillsammans med sina kollegor och kunder, fortsätter Carl Littlewood.